Toerisme

Pesse ligt in het zuiden van Drenthe, het dorp is een prima uitvalsbasis voor diverse fietsroutes in de omgeving en voor het nationaal park Dwingelderveld. Ook zijn de Drentse Hunebedden niet ver gelegen vanaf Pesse.

 

Col du vam

 

Restaurant Bij Hup is ook een prima stop voor wanneer je naar de hoogste berg van Drenthe gaat, de Col du Vam. In 2018 is hier namelijk een splinternieuw fietsparcours op de VAM-berg geopend, een klimwalhalla voor elke sportieve fietser. Het fietsparcours op de Col du VAM bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus!

 

Na afloop kan je bij ons prima terecht voor een stevige lunch of een verfrissende ijscoupe met koffie.

 

Happen en Trappen

 

Het dwingelderveld heeft diverse mooie fietsroutes die ook door Pesse gaan. Wil je ook eens zo’n mooie route fietsen maar onderweg wel lekker eten? Dan kan je meedoen met happen en trappen. Bij deze route kom je Bij Hup voor het hoofdgerecht.  Voor meer info zie: www.happenentrappen.nl

Kamperen

Na een heerlijk avondje uit eten bij Bij Hup in Pesse wil je natuurlijk langer genieten van deze mooie omgeving en maak je er een weekendje weg van door te komen kamperen in Drenthe bij De Oosterweide.

 

Wist je dat Bij Hup ook de lekkerste buffetten verzorgd voor de gasten van groepsaccommodatie De Oosterweide? Dit is de plek om je familieweekend in Drenthe te houden. Bij aankomst in het familiehuis zijn de bedden al opgemaakt. De boodschappen worden bezorgd door COOP Koolhof Pesse en het diner door Bij Hup. Kortom, een heerlijk weekendje Drenthe. Groepsaccommodatie De Oosterweide heeft 22 bedden verdeeld over 8 slaapkamers en er zijn 7 badkamers.

 

De kleine en rustige camping De Oosterweide ligt op slechts 2 kilometer fietsen vanaf eetcafé Bij Hup. De camping is landschappelijk aangelegd met veel oog voor de flora en fauna. Onlangs werd de camping beoordeeld met 4,5 ster door de ANWB. Na een heerlijk en gezellig diner bij Bij Hup fiets je terug naar je caravan, tent of camper en de volgende ochtend, zeker in het voorjaar, word je gewekt door de vogels.

 

En wist je al dat in Pesse de oudste kano ooit ter wereld is gevonden?
Meer weten? Klik hier!